•  

  Op je (kleine) auto slapen in één van Femke's RooftopTents

  Tja, neem je eigen kussen en dekbed overal mee naar toe.

  De zomer kan beginnen in je eigen daktent, met 1, 2 of 3 personen.

   

  De vogels fluiten, de zon schijnt, de wind waait door de daktent, droom maar

  lekker weg ..................... er op uit, fietsen of wandelen

   

   

  Een korte introductie: Ik ben Femke, kampeerfanaat en reiziger in hart en nieren. Femkes rooftoptenten, zijn superslimme daktenten voor mensen die snel, makkelijk en comfortabel mooie plekjes willen verkennen met elke willekeurige personenauto, groot maar vooral ook klein.

   

  Deze daktenten hebben Tim, mijn partner (in crime), en ik samen met de makers (door)ontwikkeld op basis van eigen ervaringen en die van onze gebruikers. Lees lekker verder, bestel een hardshell daktent of - als je niet genoeg opslagruimte hebt - huur er één voor een superleuke vakantie! Een daktent huren, dat kan via onze dealers.

   

   

  Hoe het begon

  Het begon allemaal met een kampeervakantie in Kroatië in 2012, op ons favoriete eiland Hvar. De buren hadden een grote koffer op het dak van hun Ford Ka die vervolgens werd omgebouwd tot een waar 2-persoons bed. En dat in een paar minuten! De stoeltjes en het tafeltje kwamen uit de kofferbak en klaar waren ze.

  De volgende ochtend, toen ik wilde vragen of ik even in de tent van de buren mocht kijken, waren ze al weg. Voor dag en dauw, op weg naar een nieuw avontuur.

  Vrijheid

  Deze kampeerburen zetten mij aan het denken: het gevoel van ultieme vrijheid. Zo simpel en zo snel ergens een nachtje comfortabel slapen in je eigen bed, een 'penthouse' op je auto. Hier wilde ik wat mee doen. Eenmaal thuis begon de zoektocht en al snel bleek dat meer mensen deze manier van reizen ontdekt hadden. En dat er nog veel meer mensen zijn die deze manier nog niet ontdekt hebben. Deze mensen wil ik graag 'het dak op' helpen om dit gevoel van vrijheid ook te ervaren. Je hoeft alleen maar één van de tentflappen open te ritsen en je bent vrij.

   

  Filosofie

  Het is mijn ambitie om een daktent te kunnen leveren die 100% duurzaam is. Dat is op dit moment nog niet haalbaar. Dat vergt voor de nabije toekomst nog de nodige research. Maar inmiddels is de eerste stap gezet: de 'shell' van de tenten is van ABS. Dit materiaal is, in tegenstelling tot polyester/glassfiber, 100% recyclebaar.

   

  We hebben sinds 2014 tot 2020 gekozen voor kleinschaligheid. We huurden simpelweg een paar m2 voor de opslag, we zorgen dat er een kop koffie klaar stond. Een houtkacheltje, de ANVIL, voor de frisse maanden in het voorjaar, als de echte avonturiers er weer op uit trokken om Femke's slimme daktent op te halen en op hun auto te monteren. Samen met andere kampeerliefhebbers droomden, en dromen we nog steeds over mooie nieuwe bestemmingen en reisverhalen of ervaringen uitwisselen… wie wil dat nou niet?

  Inmiddels, mede dankzij Covid, zijn we uitgegroeid tot een groter bedrijf. Niks meer kleine opslag maar een groot distributiebedrijf, 17 dealers en een website in 3 talen. En,...... nog steeds net zo leuk.

  De tent

  Ik heb ervoor gekozen me te beperken tot tenten met een harde recyclebare schaal, ook geschikt voor de kleinere personenauto. De eerste daktent heb ik in 2014 geïmporteerd uit China. Dit exemplaar heb ik zelf met man en kinderen uitvoerig getest tijdens korte vakanties. Sommige vrienden zijn ook 'het dak op' geweest, met verschillende formaat auto's.


  Alle commentaar en suggesties heb ik doorgesproken met de producent. Zo is de kwaliteit van de ritsen verbeterd, de ventilatie in de tent (open en gesloten) is veranderd, het muggengaas is van een fijnere kwaliteit gemaakt, er komen misschien nog handvatten aan en zo zijn er vele andere kleine dingen aangepast en verbeterd. Allemaal hele praktische zaken die het comfort en de kwaliteit verhogen en daarmee bijdragen aan een zorgeloze vakantie.

  Uiteraard hebben we nu meer 'last' van concurrentie maar dat geeft ons ook juist weer de energie om er toch voor te zorgen net even anders te zijn, en vooral beter. De ervaring van de afgelopen jaren komt nu nog beter tot zijn recht.

 • Algemene voorwaarden

  Druk op de knop hiernaast voor de kleine lettertjes