6 bruggen

 

6 Bruggen voor een goed doel. Om deze bruggen en hun historische betekenis onder de aandacht te brengen, ontwikkelden Timm Kronenberg en Marc Baehr een rally die van de ene brug naar de andere leidt in Italië, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland, met adembenemende landschappen, interessante routes en, niet te vergeten, indrukwekkende techniek.

Waarom? De samenwerking tussen zes Europese bruggen gaat terug tot de poging van de twee Duitse steden Solingen en Remscheid om de Müngstener brug, die de twee steden over de Wupper verbindt, op de UNESCO Werelderfgoedlijst te krijgen.

De samenwerking omvat:- Müngsten Bridge, Duitsland (1897)- Ponte San Michele, Italië (1889)- Viaduc de Gabarit, Frankrijk (1888)- Viaduc du Viaur, Frankrijk (1902)- Ponte Maria Pia, Portugal (1877)- Ponte Dom Luis I, Portugal (1886).

Wie? Sinds zijn kindertijd heeft Stefan Knopps enthousiasme voor fotografie en natuur zo'n grote rol in zijn leven gespeeld dat hij in zijn vrije tijd meestal buiten te vinden is, met zijn gezin, vrienden of gewoon alleen. Stefan, die sinds 2014 als instructeur voor LandRover Experience werkt, wil zijn kennis en enthousiasme voor off-road rijden en 4x4-voertuigen delen.

In 2021 richtte Stefan zijn merk 24/7Travel 'n' Gear op onder het motto Move forChange.

Doel, in september: 1. alle zes bruggen onder de aandacht brengen, zodat ze worden opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

2. SOS Kinderdorpen helpen haar doelen te bereiken tegen 2024:- diversiteit in de kinderdorpfamilie bevorderen- kinderrechten en de bescherming van opvoeders versterken- de mogelijkheden van digitalisering ten volle benutten.

Bijdragen: Door op de link te klikken kun je direct doneren aan SOS Kinderdorpen en ontvang je een fiscaal ontvangstbewijs. Om ons te helpen onze doelen te bereiken, verwelkomen we jouw gulle steun, hetzij in de vorm van een eenmalige donatie om onkosten te dekken zoals brandstof voor het begeleidingsvoertuig. Of, als je meer wilt weten, neem contact op met Mike

Wat heeft femkes hier mee te maken? femkes sponsort het begeleidingsvoertuig omdat we dit een interessant verhaal en een goed doel vinden. Deze actie zal resulteren in een levendig en inspirerend verhaal dat we voor, tijdens en na de reis zullen volgen. Overlanding, avontuur, kamperen, natuur en geschiedenis...onderwerpen die besproken en gedeelt zullen worden op digitale media van @overlandeurope.